Actueel

Leerlingenconcert 2019

Op 11 mei 2019 vindt het jaarlijkse leerlingenconcert plaats. De leerlingen verheugen zich op de locatie: de Nicolaaskerk in Wijhe waar sinds kort een prachtige concertvleugel staat. 

Iedereen is van harte welkom.

Voor de intermezzi zijn twee jeugdige talenten uit de regio te gast: Ildiko Snijders, klassiek gitaar en Sofia Asghari, sopraan.

Tickets in de voorverkoop verkrijgbaar bij de boekhandels in Olst en in Wijhe of via riannehoekvandijke@hetnet.nl

 

 

 

Geplaatst op 10-04-2019

Kim geslaagd voor examen D1

Op 30 maart 2019 is Kim op het conservatorium Enschede met een prachtige lijst geslaagd voor het graadexamen D1! De jury genoot zichtbaar van haar spel met o.a. een sonatine van Kuhlau, een deel uit de Kinderszenen van Schumann en de prelude in E-mineur van Chopin. Een welverdiend resultaat van maanden hard en toegewijd studeren. Proficiat!!!

Geplaatst op 10-04-2019

Leerlingenconcert 2018

Op zaterdag 21 april 2018 geven leerlingen en gastmusici een gevarieerd concert in de Capellenborg in Wijhe. Iedereen is van harte welkom. Muziek van Chopin, Bach, Pärt maar ook van Einaudi, Simon & Garfunkel en Keane.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de boekhandels in Olst en Wijhe en aan de zaal.

Aanvang: 19.00 uur. Een pauzedrankje is bij de ticket inbegrepen.

Geplaatst op 16-04-2018

Vijf kandidaten geslaagd op 14 april 2018!

Op zaterdag 14 april jl. hebben Taleb (A1), Jouke (A1), Isa (A2), Sam (A2) en Kim (C2) met hele mooie resultaten hun diploma gehaald voor hun graadexamen. De examens vonden plaats op het conservatorium in Zwolle. Het was een periode van hard studeren en dat was terug te horen. Feest!

 

Geplaatst op 16-04-2018

Heino Muziekestafette 2017

Op 7 oktober jl. deden we voor het eerst mee met de Muziekestafette in Heino.

Een erg enthousiast publiek en een mooie piano in de Nicolaaskerk!

 

Een leuke ervaring. 

 

Fotoreportage

 

Geplaatst op 17-10-2017

PianoToets 2017

De eerste PIANOTOETS wordt dit jaar afgenomen op 1 juli a.s.

Aanwezig zal zijn: pianist René Poppen uit Zwolle.

Er zijn drie groepen (A1 tot en met D niveau).

Een mooie manier om te werken richting een doel op het gebied van techniek, gevarieerd repertoire en theorie.

En? Je kunt als speler NIET zakken. Deelnemers krijgen een getuigschrift mee met daarop de Tops en Tips voor eigen spel.

En dit alles voor het introductietarief van slechts 9 euro per persoon!

Geplaatst op 17-06-2017

Zomertuinconcert 2017

Traditiegetrouw houden we voor en door leerlingen het zomertuinconcert. Dit jaar op 23 juni a.s. en we zijn welkom bij Mees. Bij mooi weer gaan de schuifdeuren open en nemen we plaats op het terras met uitzicht over de landerijen.

Het concert begint om 19.00 uur en is om 20.30 uur afgelopen.

Thema: Alles is vrij! (geheel vrij in de keuze wat je wilt spelen of kom gewoon lekker luisteren).

Geplaatst op 17-06-2017

Leerlingenconcert met Syrische Intermezzi op 24 maart 2017

Een groot aantal leerlingen geeft op vrijdag 24 maart a.s. in het Capellenborgtheater in Wijhe hun jaarlijkse concert. Het optreden krijgt een Syrisch tintje. Het belooft een gevarieerd en boeiend programma te worden. Er spelen leerlingen van allerlei leeftijd en niveau. Uitgevoerd wordt muziek van klassieke componisten: Bach, Chopin, Haydn, Mozart, Grieg en Pärt. Ook de muziek van de Italiaanse Einaudi zal niet ontbreken. Van Vangelis klinkt Conquest of Paradise. Er wordt gespeeld met 2, 4 en zelfs 6 en 8 handen tegelijk op 1 of 2 piano’s. Verder kan het publiek tijdens intermezzi kennismaken met de klank van een ba─člama (saz) die bespeeld wordt door Hasan Kaddour uit Olst. Rami Mershed zingt en speelt oed (oud snaarinstrument uit het Midden Oosten). De aanvang van het concert is 19.30 uur.

Iedereen is van harte welkom op dit concert. Toegangskaarten zijn in de voorverkoop € 6,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via de mail: riannehoekvandijke@hetnet.nl of bij Ygdrasil de Boom aan de Langstraat 1 te Wijhe.  Aan de zaal zijn de kaarten € 8,00 voor volwassenen en € 4,00 voor kinderen.

 

Geplaatst op 22-03-2017

Young Troubadours - zanggroep op dinsdagavonden in de winter 2016-2017

Zin in zingen? YoungTroubadours!

Op 4 oktober a.s. start Rianne zangroep “Young Troubadours” voor jongens en meisjes van de basisschool (groep 3 t/m 8). Gevarieerd, spannend repertoire, passend bij leeftijd en niveau. Een verrijking voor de muzikaliteit. Je leert van blad en op toon zingen (in meerdere talen) en als je wilt mag je wellicht zingen op een eigen gemaakte tekst en misschien zelfs op jouw eigen bedachte melodie. We oefenen in de pianostudio aan de Weidesalie 2 bij de vleugel. Het blijft een kleine groep, zodat er veel aandacht is voor persoonlijke stemvorming en ontwikkeling. Afsluitend treden we met een aantal nummers op tijdens het leerlingenconcert, voorjaar 2017, op het podium van het Capellenborgtheater in Wijhe.

We gaan oefenen in de maanden oktober, november, januari en februari(m.u.v. vakanties) op dinsdagavond van 18.00 tot 18.45 uur.

Doe je mee? Jouw unieke stem is welkom! Er zijn nog slechte enkele plaatsen vrij. Vol = vol.

De kosten zijn € 120,00 inclusief muziek en het optreden.

Aanmelding kan per e-mail tot uiterlijk vrijdag 30 september a.s.:riannehoekvandijke@hetnet.nl

Graag met opgave van je naam en geboortedatum. Daarna krijg je te horen of er nog plaats is waarna je je kunt inschrijven.

Geplaatst op 05-09-2016

BENEFIETCONCERT LEGER DES HEILS ZWOLLE

Op 17 juni a.s. om 19.30 uur geven een aantal leerlingen een concert "Mozart and More" in de aula van het Leger des Heils aan de Geert Grotestraat 11 te Zwolle. Klassieke muziek, rap, dans, zang. Een gevarieerd programma. Iedereen is welkom. Het concert duurt 1 uur.  's Middags is er een fair met allerlei activiteiten. Er is een collecte, bestemd voor het werk van het Leger des Heils.

Geplaatst op 30-05-2016

FEESTELIJK JUBILEUMCONCERT VOOR KINDERPROJECT INDIA

Een groot aantal leerlingen geeft op zaterdag 11 juni 2016 een gevarieerd benefietconcert ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de lespraktijk.Ze laten muziek horen die hen raakt en die ze graag met anderen delen. De pianoleerlingen zijn beginners tot en met gevorderde spelers, kinderen en volwassenen met allen dezelfde drijfveer: liefde voor de muziek. Janniek Klein Zandvoort zal een aantal boeiende stukken uit zijn toelatingsprogramma voor het conservatorium laten horen. Er wordt muziek vertolkt van klassieke componisten zoals Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Schumann, Satie, Granados, Tsjaikovski en  Boulez. Ook muziek van hedendaagse componisten wordt niet vergeten met muziek van Silvestrov, Tierssen, Vangelis en Einaudi.

Aan het programma verlenen ook veelzijdige artiesten hun medewerking. Sopraan Esther de Vos zal een lied van Schubert ten gehore brengen. Ralda Dans Raalte komt met een dansintermezzo. Aartie Jagmohan (dansschool Dance Company Madhoerie) en Sarod by Avi (Avi Kishna, Imperceptible Art) creëren een harmonieus geheel van muziek en dans, waarmee ze het publiek uitnodigen om het wervelende, kleurrijke India te ervaren. Een demonstratie van een Zuid Indiase klassieke tempeldanseres die wordt meegevoerd op de bijzondere klanken van de grenzeloze tonen van de Sarod. 

 Het feestelijk concert in Dorpshuis Overkempe aan de Koekoeksweg 100 te Olst is op zaterdag 11 juni a.s.  Aanvang 19.00 uur. Zaaldeur open vanaf 18.45 uur. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Eigenwijz, Langstraat 13, Wijhe en boekhandel Korten, Geertsstraat 19, Olst. Volwassenen € 6,50, kinderen t/m 12 jaar € 3,50. Kaarten aan de zaal kosten voor volwassenen € 8,50 en voor kinderen t/m 12 jaar € 3,50. Parkeren op het terrein van Overkempe is niet toegestaan met uitzondering van de grote parkeerplaats van Overkempe. Er zijn ook parkeerplaatsen op het terrein aan de overkant (SC Overwetering).

De opbrengst van het concert gaat naar het Wilde Ganzen project Jet/Kindia India voor de opvang van kinderen met een beperking.

Geplaatst op 30-05-2016

Inloopconcerten Beeldende kunst & muziek

Tijdens de Open Atelierdagen van kunstenaarsvereniging t Sal geven leerlingen drie maal een inloopconcert van 30 minuten. 

Op zaterdag 5 september spelen zij om 10.30 uur en om 13.00 uur bij geselecteerde kunstwerken passende muziek.

Op zondag 6 september nogmaals om 13.00 uur.

Rianne is aanwezig om de aanwezigen te verwelkomen en de concerten te presenteren.

Locatie: Gemeentehuis Wijhe, Raadhuisplein 1

Geplaatst op 30-08-2015

Tuinconcert 19 juni 2015 18.30 uur

Op 19 juni a.s. vindt het jaarlijkse piano tuinconcert plaats, traditiegetrouw bij één van de leerlingen. Dit keer zijn we te gast bij de jongste leerling, afkomstig uit Olst. We hopen op mooi weer, zodat we allemaal buiten bij de vijver op het terras kunnen genieten van de pianoklanken.

Thema: : dit speel ik graag!

Alle stijlen, solo, combinaties zijn dus mogelijk.

Ook zijn er leerlingen uitgenodigd van pianist René Poppen uit Zwolle, die het leuk vinden een leerlingenconcert actief mee te maken.

Het concert is ALLEEN TOEGANKELIJK voor leerlingen en vormt de afsluiting van het speelseizoen. 
De vakantie begint op dinsdag 30 juni 2015.

 

Geplaatst op 22-04-2015

Liefde en Lente : Leerlingenconcert 2015

Op vrijdag 13 februari a.s. geeft een groot aantal leerlingen een leerlingenconcert met als thema: Liefde en Lente. 

Het concert vindt plaats in het Capellenborgtheater in Wijhe. Meer informatie en kaarten: www.theatersolstwijhe.nl

Geplaatst op 03-01-2015

Champagnetoccata benefietconcert kerst 2013 op Radio 4!

Luister naar een kort fragment uit de Champagnetoccata van William Gillock, uitgevoerd door vier leerlingen op twee piano's tijdens het benefietconcert in december jl. Het begint tussen minuut 41/42 van onderstaande uitzending gemist opname NTR-Podium op zaterdag  (met dank aan Wiegert de Vries uit Deventer, opnametechnicus):

http://radio.omroep.nl/u/261463/?silverlight=

 

of ga naar youtube voor de hele toccata:


http://youtu.be/KsnDZLLsEPc

 

 

gespeeld op 13 december 2013 voor een straatkinderenproject in Zuid-Sudan (opbrengst € 970,00), onder vlag van Stichting Wilde Ganzen Hilversum.

Lees meer over hen op:

 

http://wildeganzen.nl

 

http://www.svvs-wau.com/nl/nieuwsbrief/folderSVVSvoorkmetform.pdf

Geplaatst op 18-01-2014

Succesvol benefiet kerstconcert voor het Wilde Ganzen project Zuid Sudan

Op vrijdagavond jl.  hebben pianoleerlingen op het sfeervol aangeklede podium van het Capellenborgtheater een gevarieerd, onvergetelijk benefietconcert gegeven.  Ruim 120 mensen hebben genoten van het afwisselende programma. Veel leerlingen - jong en oud, beginners en gevorderden - speelden solo een zelfgekozen pianostuk maar er werd ook 4-mains gespeeld.  Leden van de Olster Harmonie speelden met Wout Mensink aan de piano het geliefde nummer Comptine van Yan Tiersen. Ytsen de Vries vermaakte met Lieke Jorna, Davin Mosterd en Kimmia Azampanah het publiek met de Champagnetoccata voor 8 handen op twee piano's. Pianoleerlingen van 6 tot 12 jaar vormden een projectkoor dat het publiek ontroerde met zang en dans. Daarnaast zorgden ze voor een Afrikaanse sfeer met 7 djembé's, onder leiding van de oprichter van de hulporganisatie Vrienden Voor Straatkinderen te Apeldoorn, de heer Nicola Ojoki Faka, afkomstig uit Zuid-Sudan. Het publiek was muisstil toen Amber Brink Skinny love uitvoerde op de piano, waarbij haar zang niet onderdeed voor dat van Birdy! De muziek werd afgewisseld met wat poëzie, voorgedragen door Jona Bolster, die ook kort stilstond bij het overlijden van Nelson Mandela. In de pauze genoot het publiek van het pauzedrankje met Afrikaanse koek en was er belangstelling voor de Afrikaanse markt.

De beroemde Lamin Kuyateh uit Nijmegen verzorgde prachtige intermezzi: de artiest zong bij ziin kora (Afrikaanse harp) een pleidooi voor vrede Afrika Kellow. Het publiek kon nauwelijks blijven zitten bij de meeslepende dansmuziek!

De energieke en sprankelende 'surprise', een eigen arrangement van de Turkse Mars van Mozart, werd uitgevoerd door Janniek Klein Zandvoort en Davin Mosterd.

Het slotlied "I want to build the world a home and furnish it with love", dat solo werd ingezet door Jolijn Spoelstra, werd uiteindelijk door alle aanwezigen van harte meegezongen. Blij en enthousiast gingen publiek en artiesten na afloop huiswaarts.

 Met hulp van vrijwilligers en sponsors gaat er ruim € 900,00 naar het straatkinderenproject, inclusief de actiepremie van Wilde Ganzen Hilversum.

Geplaatst op 15-12-2013

LEERLINGEN GEVEN BENEFIETCONCERT OP 13 DECEMBER 2013

WELKOM OP HET BENEFIET KERSTCONCERT 2013!!!

 

Een groot aantal leerlingen geeft op vrijdag 13 december a.s. een benefietconcert in het Capellenborgtheater in Wijhe. Het concert begint om 19.30 uur. Het optreden krijgt een Afrikaans tintje. Het belooft een spectaculair, gevarieerd en boeiend programma te worden. De oprichter van de hulporganisatie, de heer Nicola Ojoki Faka afkomstig uit Zuid Sudan, zal zelf ook aanwezig zijn deze avond!

De netto kaartopbrengst gaat naar een kinderopvanghuis voor straatkinderen in Zuid Sudan. Stichting Wilde Ganzen Hilversum vermeerdert de opbrengst met 55%! 

Er spelen leerlingen van allerlei leeftijd en niveau. Uitgevoerd wordt muziek van klassieke componisten zoals Chopin, Beethoven en Mozart maar ook de lichte muziek zal niet ontbreken. Het publiek kan bijvoorbeeld gaan genieten van Skinny love, Kiss the Rain van Yirumi en de uitsmijter voor 2 piano's, 8 handen: de Champagne Toccata.

U bent van harte welkom op dit benefietconcert. 

Kaarten zijn verkrijgbaar via de site www.theatersolstwijhe.nl.

 

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gelasta Vloerbedekking B.V., Genemuiden, Premdani Ayurveda Clinic Olst, Drukkerij Schippers Wijhe, Aalsmeer Bloemenzee Olst en Wijhe (voorheen De Bloemerije), Grand Café 't SPOC Wijhe, anonieme gevers uit de regio, leden van de Olster Harmonie, Jona Bolster, verteller en de inzet van vele vrijwilligers uit Wijhe en omgeving.

 

Meer informatie over het project:

ENERGIEVOORZIENING KINDEROPVANGHUIS VOOR STRAATKINDEREN

 Tijdens de jarenlange burgeroorlog tussen Sudan en Zuid Sudan zijn er veel families in Zuid Sudan van elkaar gescheiden, ouders zijn omgekomen. Er kwamen veel kinderen op straat terecht. Meisjes werden zwanger terwijl zij op straat leven

In 2005 is een vredesakkoord bereikt tussen Sudan en Zuid Sudan. Toen was het mogelijk voor de bevolking van Zuid Sudan om weer thuis te gaan wonen.

Maar veel mensen en kinderen blijven thuisloos.

 

In 2006 is Stichting Vrienden van Straatkinderen opgericht. Het algemene doel van de stichting is: Re-integratie van de thuisloze kinderen in de samenleving, aanbieden van basisonderwijs voor jonge kinderen / vaktrainingen en zelfredzaamheid, trainingen voor oudere kinderen van 13 t/m 18 jaar oud zodat ze onafhankelijk zijn tegen de tijd dat ze 18 jaar zijn.

Het project ‘Straatkinderen in Wau’ is een project in ontwikkeling. Een aantal jaren terug begonnen als hulpproject is het langzamerhand uitgegroeid tot een project met ambitieuze maar realistische doelstellingen op het gebied van opvoeding, onderwijs en vakonderwijs. Iedere keer komen nieuwe behoeften aan de oppervlakte. Hiervoor worden nieuwe en aanvullende fondsen geworven. De korte- en middellange termijn doelstellingen worden daarmee realistischer ingevuld en komt meer en meer in overeenstemming met C-RES, ofwel: Children-Reintegration, Education, Self-reliance.

 

Zonne Energie

Dit is een van de subprojecten die de stichting wil implementeren om de levenssituatie van kinderen in Zuid Sudan te verbeteren en vooral de veiligheid van de kinderen te vergroten in de projectomgeving.

Via uw hulp aan dit subproject is er straks:

 

ü  Verlichting om het gebouw heen

ü  Verlichting in de klas en kinderen kunnen 's avonds leren

ü  Mogelijkheid om de computer en printer te gebruiken

ü  Mogelijkheid tot avondklassen voor bijv. korte Engelse cursussen.

ü  Praktisch gebruik van groene energie

ü  Minder vervuiling en lawaai door minder gebruik van aggregaat

Kunt u niet komen maar wilt u bijdragen aan dit project, dan is uw gift welkom via onderstaande site van de Stichting Vrienden Van Straatkinderen van Sudan. 

Namens de kinderen in Zuid Sudan,  alvast dank voor jullie bijdrage aan dit project.

 

http://www.svvs-wau.com       http://www.wildeganzen.nl     

 

Geplaatst op 03-11-2013

AFSLUITING UITMARKT MET PIANOMUZIEK VAN MOZART

De Culturele UITmarkt van zondag 22 september 2013 wordt dit jaar sprankelend afgesloten door de pianoleerlingen Davin Mosterd en Janniek Klein Zandvoort. Ze geven een kort, boeiend recital in de Grote Zaal van het Holstohus in Olst met als uitsmijter de pianosonate voor vier handen KV 381. Aanvang: 15.30 uur. Toegang is vrij, evenals de vele andere activiteiten en concerten. 

 

Geplaatst op 12-09-2013

Zomer(tuin)concert 2013

Op de eerste ZOMERDAG vindt het leerlingenzomerconcert plaats. Iedereen, beginners en gevorderden, jong en oud(er),doen mee. 

Het thema is: maak muziek die JIJ leuk vindt. Waar je van geniet, die je wilt laten horen...

Solo, 4 mains, zang, een combi met blazer(s), strijker(s), drummer(s) of ... Alles is welkom.

Traditiegetrouw is dit concert besloten en ALLEEN toegankelijk voor de leerlingen zelf.

Het concert is op 21 juni 2013 en begint om 19.00 uur op een idylische plek aan de Nieuwendijk in Wijhe! De Feurichvleugel staat klaar...

Geplaatst op 27-04-2013

LEERLINGENKERSTCONCERT 2012 IN DE THEATERZAAL IN WIJHE

KERSTCONCERT CAPELLENBORGTHEATER DOOR LEERLINGEN PIANOLESPRAKTIJK RIANNE HOEK VAN DIJKE

Traditiegetrouw geeft een groot aantal leerlingen van de Pianolespraktijk Rianne Hoek van Dijke in de kerstperiode een concert waarin ze muziek laten horen die hen raakt en die ze graag met anderen delen. De leerlingen zijn beginners tot en met gevorderde spelers, kinderen en volwassenen met allen dezelfde drijfveer: liefde voor de muziek.Het programma is gevarieerd... met muziek van Anouk, Bach, the Beatles, Chopin, Coldplay, Debussy, Handel, Heart, Lennon, Verdi e.a.

Met solo piano, 4-mains, zang en de kleurrijke stem van zangeres Esther de Vos.

Het concert is bedoeld voor familie, vrienden en bekenden van de leerlingen maar ook andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Het concert aan de Lange Slagen 29a te Wijhe is op vrijdag 14 december a.s. Aanvang: 19.30 uur en het duurt tot ca. 21.30 uur. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via www.theatersolstwijhe.nl : volwassenen € 5,00, tot 18 jaar/CJP € 4,00 (legitimatie verplicht). Kaarten aan de zaal: alle kaarten € 6,00. De ingang is via de zijdeur, direct bij de theaterzaal. Zaal open vanaf 19.15 uur. www.theatersolstwijhe.nl

Geplaatst op 01-12-2012

Culturele UITmarkt Olst/Wijhe zondag 16 september 2012

Ook dit jaar zijn we aanwezig op de culturele UITmarkt Olst/Wijhe, die dit jaar gehouden wordt in De Capellenborg in Wijhe met:

Boeiend Piano Recital door Davin Mosterd, prijswinnaar Salland’s Got Talent 2012 (eigen composities), theaterzaal Capellenborg Lange Slagen 29a in Wijhe, 14.00 - 14.30 uur, toegang vrij.

Het concert wordt geopend door Douwe Boerman en Janniek Klein Zandvoort.

en verder een

Workshop IMPROVISATIE PIANO. In de workshop maakt het publiek kennis met de cursus PIANO IMPROVISATIE VOOR BEGINNERS van tien lessen, gegeven door de pianiste en pianodocente Rianne Hoek van Dijke uit Wijhe. Je kunt als actieve deelnemer komen maar ook als belangstellende luisteraar.

Bestemd voor iedereen die houdt van vrij musiceren.

Het is geen vereiste noten te kunnen lezen, we spelen op het gehoor.

Iedereen – jong en oud - is welkom van 15.00 - 15.30 uur in het muzieklokaal van De Capellenborg aan de Lange Slagen 29a te Wijhe. 


Geplaatst op 07-08-2012

Leerlingen geslaagd voor de Piano-graadexamens 2012

Op zaterdag 14 april 2012 hebben Kim, Kimmia, Ytsen en Davin op verschillende niveaus voor EPTA examen afgelegd in Hoogeveen.  Ze zijn alle vier met mooie cijfers geslaagd. Het onderdeel Voordracht (voor Rianne altijd een sterk aandachtspunt in de lessen) scoorde hoog. Het was een inspirerende ochtend. De kandidaten moesten naast technische eisen (ladders, drieklanken en cadensen) hun diverse stukken op de vleugel  laten horen en daarna bogen ze zich over het schriftelijk theorie examen. Ook die resultaten mogen er zijn, er zat zelfs een 10 bij!

Kim, Kimmia, Ytsen en Davin:

VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!

 

Geplaatst op 15-04-2012

Davin Mosterd: winnaar van Salland's Got Talent

Davin heeft de JURYPRIJS van de talentenjacht in de wacht gesleept op 17 maart 2012 in het Hoftheater in Raalte. RTVZOO:

De deskundige jury, bestaande uit Marije Bijer, Mariska Zwaart, Lars Hennig, Sylvia van Raaij en Jos van den Born, beoordeelde de acts. Het niveau was ongelooflijk hoog en de optredens zeer divers. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor Davin vanwege zijn techniek, de kwaliteit van zijn eigen compositie en zijn vermogen om emoties op te roepen met zijn pianospel. Davin wint drie optredens, één in het HOFtheater, één tijdens Ribs & Blues en één tijdens de Stöppelhaene. Bovendien zal de Raaltese filmmaker Lars Henning een clip met de winnaar maken.

Volgend seizoen is er weer een nieuwe editie van Salland’s Got Talent. Alle talenten uit Salland zijn van harte welkom om zich aan te melden via info@hofinsalland.nl. De voorrondes vinden plaats in het HOFtheater op 16 en 17 februari 2013 en de finale op zaterdag 16 maart 2013.

Geplaatst op 15-04-2012

Davin Mosterd naar de finale in Salland's Got Talent 5-2-2012

Proficiat Davin dat je de mensen weet te raken met je prachtige compositie Natural Mind! Op naar de finale op 17 maart a.s.!!

Rianne

 

Uit de Stentor internetkrant:

RAALTE - De eerste drie finalisten van Salland's got talent zijn zaterdagavond bekend geworden. Davin (piano), Jess en Steven (piano en viool) en het meidentrio Nella, Nikki & Rosalie (piano, gitaar en zang) werden zaterdagavond in het HOFtheater door de vierkoppige jury rechtstreeks naar de finale gestuurd. Met name Davin Mosterd zette een indrukwekkend optreden neer.

De 17-jarige scholier, die nog maar net drie jaar piano speelt, bracht een zelfgeschreven stuk ten gehore.

De jury was direct overtuigd. ,,Ik wil het stuk wel kopen'', was Sylvia van Raaij enthousiast. Voor jurylid Lars Henning kreeg het optreden van Davin een andere lading. ,,Ik zie er meteen mooie filmbeelden bij. Prachtige filmmuziek.''


Geplaatst op 05-02-2012

LEERLINGENCONCERT KERST 2011

Het leerlingenkerstconcert wordt dit jaar gehouden op

zondagmiddag 18 december 2011, vanaf 15.30 uur.

Locatie: 't Langhuus in Wijhe,

waar een podium met 2 gestemde piano's wacht!

Geplaatst op 09-11-2011

CONCERT DOOR LEERLINGEN OP DE KUNST- EN CULTUURMARKT

Davin     Esma   Kim   Kimmia   Femke   Lieke   Ytsen

KUNST EN CULTUURMARKT OLST-WIJHE

C O N C E R T

pianoleerlingen van Rianne Hoek van Dijke

van J.S. Bach tot Leonard Cohen

en eigen composities

WELKOM!

Zondag 18 september 2011

Holsthohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst

Zaal: bibliotheek

13.00 - 13.30 uur, toegang vrij

 

 

Geplaatst op 16-09-2011

Start van het nieuwe seizoen

Op 5 september a.s. start het nieuwe lesseizoen.

Iedereen is vanaf die datum weer hartelijk welkom om muziek te maken in de studio aan de Weidesalie.

De leerlingen zijn geïnformeerd over de lesdag en -tijd.

Het definitieve rooster zal 19 september a.s. klaar zijn, het wachten is eerst op de diverse schoolroosters...

ALLE LEERLINGEN IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS: LAAT JE, ZODRA JE DE DAGEN EN TIJDEN WEET DAT JE BESCHIKBAAR BENT VOOR PIANOLES, DIT WETEN VIA DE MAIL???

Geplaatst op 15-08-2011