Jubileumconcert juni 2016

Terug

De lespraktijk bestond in juni 2016 tien jaar. En dat werd gevierd!

De leerlingen gaven op zaterdagavond 11 juni jl. een gevarieerd feestconcert op de vleugel in het Dorpshuis Overkempe in Olst. Onder het motto "Samen kom je verder" ging de opbrengst van het concert naar het Wilde Ganzen project Jet/Kindia in India voor de opvang van kinderen met een beperking.

De leerlingen (jeugd en volwassenen) vertolkten muziek van o.a. Bach, Beethoven, Mozart, Chopin, Granados, Satie, Einaudi, Yiruma, Silvestrov en Boulez. Het werd een feestelijke voorstelling van optredende leerlingen afgewisseld met diverse intermezzi.

Janniek Klein Zandvoort speelde werken uit zijn toelatingsprogramma voor het conservatorium. Esther de Vos (sopraan) vertolkte met haar kleurrijke stem het lied Beim Winde van Schubert waarbij ze door Rianne werd begeleid aan de vleugel. Vertederend waren de "Dalton Sisters" (vier jonge pianoleerlingen) met o.a. het lied "De wereld verbeteren" .Dansgroep Ralda uit Raalte danste  een Bhangra dans uit India. Een kleurrijk en vermakelijk schouwspel. Aartie Jagmohan (dansschool Dance Company Madhoerie) uit Nijmegen en Sarod by Avi uit Amsterdam (Avi Kishna, Imperceptible Art) namen het publiek mee naar Zuid India met wervelende tempeldansen op de bijzondere klanken van de grenzeloze tonen van de sarod.

In de pauze werden Indiase consumpties aangeboden.

Leerlingen en dansers namen afscheid van het publiek met het slotnummer Music was my first love wat op het eind door alle aanwezigen werd meegezongen. Janniek Klein Zandvoort en Davin Mosterd (piano en zang) zorgen samen met Wout Mensink (slagwerk) voor deze fantastische finale. Leerlingen en artiesten namen blij de rode rozen in ontvangst. Ook Rianne werd niet vergeten: Marianne Jonker overhandigde haar een boeket en bedankte haar namens alle leerlingen voor haar inzet en inspirerende lessen en tot slot werd de vraag gesteld of ze haar werk als pianodocent wil blijven uitvoeren. Rianne antwoordde hierop door iedereen alvast van harte uit te nodigen voor het volgende leerlingenconcert in 2017! 

Het werd een onvergetelijke avond, die gerealiseerd kon worden door de enthousiaste en liefdevolle inzet van een groot aantal vrijwilligers en de gastvrijheid bij Overkempe. Het publiek verliet de zaal waarbij John Miles nog naklonk... "in this world of troubles, my music pulls me through". 

De foto's zijn van de fotograaf Gerrit Dijkslag uit Wijhe. Er is een DVD-opname verkrijgbaar, gemaakt door Gerrit Broekslag uit Wijhe, geluid en licht door Paul Rijpma en Popko Hut, eveneens uit Wijhe.