Ensemble SallaBande

 

Verstaanbaar Klassiek

SallaBande werd geboren op 21 maart 2018 en bestaat uit enthousiaste vakmusici uit de regio Salland met:

een grote passie voor muziek

de wens die muziek verstaanbaar te vertolken voor iedereen

interactie in de concerten

improvisatie

 

Maaike Gerritsen, viool

Sylvia Graansma, fluit

Jeroen van Dijk, cello

Rianne Hoek van Dijke, piano

 

SallaBande heeft al diverse keren optredens verzorgd voor een enthousiast publiek. Het try-out concert vond plaats in juli 2018 in Zwolle. Op een prachtige zomeravond klonk een gevarieerd concert met o.a. de verstilde Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, het ontroerende Ave Maria van Piazolla, het zigeuner pianotrio van Haydn en Deep Blue van Ian Clarke. 

Verder was SallaBande o.a. te gast in november 2018 bij het zorgcentrum Weijtendaal in Wijhe: "Jullie optreden viel in zeer goede aarde, de groep die kwam luisteren was niet heel groot, maar de bewoners die er waren genoten volop.Ik hoorde dat een paar mannen, die nooit naar een optreden komen nu voor het eerst naar de muziek kwamen luisteren omdat dit was wat zij willen. Jullie uitstraling, enthousiasme en professionaliteit maakten het tot een prachtig optreden, zeker voor herhaling vatbaar!"

Op zondag 6 januari 2019 werd tijdens het Koffieconcert in de Nicolaaskerk te Wijhe de aanschaf van de concertvleugel feestelijk gevierd; het publiek was geraakt door o.a. de Kaddisj van Ravel, een pianotrio van Haydn, improvisatie en een prelude van Rachmaninov.

Traditioneel opent SallaBande een optreden met de door Jeroen van Dijk gearrangeerde Sarabande uit de 4e Franse Suite van Bach.

 

De eerstvolgende optredens van SallaBande zijn:

Zaterdag 23 maart 2019 Bach in the Subways - optredens op diverse locaties in Kampen, viering van de geboortedag van Johann Sebastian Bach

Donderdagavond 18 april 2019 Een programma in de sfeer van Witte Donderdag - Stadkamer Zwolle

 

Kijk op op de Facebook-pagina voor meer informatie

 

 


foto: Gerrit Dijkslag