Introductie pianoles

Piano leren spelen is een avontuur, een ontdekkingsreis. Je leert creatief muziek maken. Daarbij is aandacht voor je specifieke belangstelling en mogelijkheden.

Plezier hebben in muziek maken, daar gaat het om.

Je leert je breed muzikaal en technisch ontwikkelen. Daarbij komen talloze aspecten aan bod zoals de ontwikkeling van ritme, een goede speelhouding, gehoortraining, stijlgevoel, hoe speel je thuis, improvisatie, etc. Pianoles verrijkt je als individu.

Muziek maken is niet alleen leuk, maar bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken (www.muziekmaaktslim.nl) bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op zowel de intelligentie als de sociale vaardigheden van kinderen. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld. 

Het vraagt ook een investering. Je moet thuis kunnen oefenen op een piano en er ook tijd voor vrij maken. Maar, als je het leuk vind, ga je met veel plezier achter je instrument zitten om muziek te maken. In het begin is 10 tot 15 minuten per dag al voldoende maar in de loop van de tijd zal dat vanzelf gaan toenemen, afhankelijk van je situatie. Voor jou is het belangrijk om thuis een piano te hebben met een goed (regelmatig) afgesteld mechaniek en een stabiele, verstelbare bank (dus geen draaikruk). Moet je nog een instrument aanschaffen, ga dan niet impulsief over tot aankoop, want er zit veel kwaliteitsverschil in de piano's. Vraag een pianotechnieker om deskundig advies. Rianne beschikt over een goed uitgeruste muziekstudio waarin je les krijgt op een Seiler 114 piano. De gevorderden hebben les op de Steinway vleugel.

In de lespraktijk van Rianne Hoek van Dijke zijn zowel gemotiveerde beginners als gevorderden welkom, kinderen (vanaf ca. 7 jaar)  en volwassenen. Als je nieuwsgierig bent hoe het is om pianoles te hebben, kun je hier informeren naar het nemen van een kennismakingsles. Je krijgt dan een impressie van de manier waarop Rianne lesgeeft en ze kijkt of ze je kan bieden wat je nodig hebt.