Lesinhoud

In de lessen krijgt jouw pianospel de volle aandacht, waarbij je met Rianne op zoek gaat naar interpretatiemogelijkheden, het vertellen en beleven van muziek, de historische achtergrond van het muziekstuk c.q. de componist, de diverse muzikale vormen, het leren luisteren, je speelhouding, de theorie, het uitvoeren van ritmes, het kunnen onderscheiden van toonafstanden, het uit het hoofd leren spelen, het prima vista spelen, ….

Vaak wordt een bestaande lesmethode gevolgd met daarnaast op jouw afgestemde speelstukken. Ook kun je leren om akkoordsymbolen te spelen bij een melodie en/of je kunt leren improviseren. Aandachtspunten en tips worden genoteerd in een schrift dat je iedere keer meeneemt naar les. Daarnaast heb je een A-4 map met tabbladen waarin je de losse bladen die je in de lessen krijgt, kunt opbergen. Lesboeken kun je nieuw aanschaffen of overnemen van andere leerlingen. In de studio worden door leerlingen tweedehands boeken aangeboden. Ook is een redelijk aanbod te vinden op de Minstreel.  

Twee keer per jaar krijgen de leerlingen tot 18 jaar een rapport. Met de ouderen wordt mondeling terug- en vooruitgekeken.