Rianne Hoek van Dijke

Pianoles | recitals | coaching

Rianne Hoek van Dijke

Pianoles | recitals | coaching

Solorecitals & Kamermuziek

Rianne Hoek van Dijke

Solorecitals & Kamermuziek

Algemene informatie

Rianne houdt ervan om bezield muziek te delen, mensen te raken tijdens recitals en optredens. Zij werkt aan een veelzijdig klassiek pianorepertoire. Vaak vertelt ze haar publiek ook iets over de muziek die ze laat horen.

Ze geeft solorecitals maar geniet ook van samenspel met andere musici en begeleiding van solisten en koren. Ze is flexibel, spontaan en enthousiast om creatief een bijzonder optreden voor te bereiden. Ook de beeldende kunst heeft haar hart en als ze wordt uitgenodigd bij kunstexposities is het voor haar een uitdaging om de passende muziek te vinden bij het (de) kunstwerk(en).

Informeer naar de vele mogelijkheden voor een optreden.

solorecitals & kamermuziek
solorecitals & kamermuziek

Repertoire

Zij werkt aan een veelzijdig klassiek solorepertoire. Een greep daaruit: composities van Johann Sebastian Bach, Frederic Chopin, Franz Liszt, Maurice Ravel, Franz Schubert, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Johannes Brahms en Sergej Rachmaninov.

Ook verdiept ze zich in moderne en hedendaagse muziek. Daarnaast breidt ze haar repertoire uit op het gebied van kamermuziek (o.a. voor SallaBande en liedbegeleiding).

solorecitals & kamermuziek
solorecitals & kamermuziek

Optredens

Haar horizon is breed. Zo zat ze achter de vleugel tijdens de IJsselproms in 2008. Ze verzorgde in 2010 het openingsconcert voor het Klein Podium Spannenburg te Raalte. Ook werkte ze als stand-in pianiste mee aan de VPRO-film Dagen van Gras (2011). In 2012 gaf ze met Esther de Vos (sopraan) een concert met daarin de ingrijpende liederencyclus “The cliff’s edge” van Margareth Garwood. Tijdens optredens van het Kamerkoor Convocaal voerden ze samen de liederencyclus “Fem Digte af Otto Benzon” opus 69 van Edvard Grieg uit. Met Arjan Eek, klarinettist, gaf ze het concert “Verstilde Klanken” met werken van o.a. Arvo Pärt.

Ze heeft het ensemble SallaBande  opgericht in 2018 en geeft daarmee tevens optredens. Rianne gaf in november 2019 een drietal concerten met sopraan Esther de Vos met als thema “In Pace” waarin ze ook solo een aantal pianosoli liet horen met werk van Chopin en Ravel. In 2020 gaf Rianne samen met Judith van den Dool (sopraan) concerten met als thema “My heart”; liederen (waaronder “My heart’s in the Highlands”, voor zangstem en orgel, van Arvo Pärt) werden afgewisseld met solostukken voor piano van o.a. Bach en Liszt.

Net voor de coronacrisis gaf Rianne met SallaBande nog enkele optredens in dit Beethovenjaar met onder andere het Geistertrio en de Frühlingssonate van Ludwig van Beethoven.
In de coronatijd gaf Rianne met SallaBande tuinconcerten bij diverse verzorgingstehuizen en nam voor deze gelegenheid plaats achter haar digitale Yamaha. Blijdschap onder de bewoners, die in jassen gehuld voor de open ramen meegenoten.

Begin september 2020 trad Rianne op in een coronaproof solo-recital met muziek van o.a. Bach, Beethoven, Chopin en Schubert waarbij ze, tot verrassing van de luisteraars, uit de Suite Gotique van Boëlmann twee delen op kerkorgel ten gehore bracht.

Rianne is voor mij een heldin. Ik ga niet graag naar optredens dat is voor mij te passief maar laatst was ik toch bij een van haar concerten. Ik moest tot drie keer toe huilen. Zij speelt de stilte, zij speelt de ruimte om de noten heen. Zij raakt mij met haar piano aan. Maartje Vos de Wael

 

solorecitals & kamermuziek
solorecitals & kamermuziek
solorecitals & kamermuziek

Bijzonder ‘live’ – geef een concert cadeau

Naast grotere optredens zijn onderstaande opties aan te vragen. Verrassend. Ze kunnen naar wens ook origineel als cadeau worden aangeschaft, afgestemd op de smaak en voorkeur van de luisteraar(s):

 • Persoonlijk mini-solo-recital van 30 minuten, bestemd voor 1 tot 10 luisteraar(s),
  op een locatie met akoestische piano/vleugel vanaf € 95,00 (excl. reiskosten)
 • Persoonlijk mini-duo/trio-recital (diverse opties/instrumenten mogelijk*) van 30 minuten, bestemd voor 1 tot 10 luisteraar(s), op een locatie met akoestische piano/vleugel vanaf € 145,00 (excl. reiskosten)
Recital aanvragen

Uitvaartmuziek

Rianne heeft ervaring met het spelen van piano- en orgelmuziek tijdens een uitvaart. Zij kan daarbij naar wens ook solisten (zangers/instrumentalisten) begeleiden. Rianne beschikt zelf ook over een netwerk van musici.

Live muziek tijdens een uitvaart:

 • Troostend en verbindend
 • Persoonlijke muziek wordt in overleg met de nabestaande(n) uitgekozen
 • Live achtergrondmuziek bij binnenkomst en/of vertrek gasten
 • Tarieven:
  – complete uitvaart €285,00*, exclusief de eventuele huur van een akoestische piano / kosten in te huren zangers/andere instrumentalisten.
  – alleen live achtergrondmuziek bij binnenkomst of vertrek gasten: €125,00*
  – alleen live achtergrondmuziek bij binnenkomst en vertrek gasten: €200,00*

*exclusief reiskosten

Ik ben dankbaar dat ik Rianne heb leren kennen. Als uitvaartondernemer is het zo belangrijk te weten dat ik met een gerust hart nabestaanden aan haar kan toevertrouwen. Zij weet letterlijk en figuurlijk de juiste snaren te raken. Ik hoop nog vaak om er samen met haar voor nabestaanden te mogen zijn.
Lieve Rianne ik hoop dat we nog vaak samen mogen werken.

Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding Wilma Bouwmeester

06 – 20 787 261

Rianne Hoek van Dijke solorecitals en kamermuziek